Війська рф готуються «евакуювати» жителів окупованої Василівки – Генштаб

Читать на русском
З 12 грудня російські окупаційні війська проводять підготовку до примусової евакуації жителів Василівки, що на Запоріжжі.
Reuters

З 12 грудня російські окупаційні війська проводять підготовку до примусової евакуації жителів Василівки, що на Запоріжжі.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

«З 12 грудня російські окупаційні війська проводять підготовку до примусової евакуації громадян України, які проживають на території міста Василівка та прилеглих населених пунктів Василівського району Запорізької області», – йдеться в повідомленні.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах двадцяти п’яти населених пунктів. Зокрема, наступ ворожих військ зупинили біля Масютівки Харківської області; Підкуйчанська, Діброва і Білогорівки на Луганщині та Верхньокам’янського, Веселого, Яковлівки, Бахмутського, Бахмута, Водяного, Пісків, Невельського, Мар’їнки, Новомихайлівки і Пречистівки Донецької області.

Водночас противник завдав 5 ракетних та 16 авіаційних ударів, а також здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог обстріляв з артилерії позиції наших військ в районах шістнадцяти населених пунктів. Зокрема це – Михальчина Слобода Чернігівської області та Вільча, Веселе, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Варварівка, Вільхуватка і Дворічна на Харківщині. Також, противник задіяв ударний БпЛА та армійську авіацію біля Красного Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Новомлинськ, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Червонопопівка та Діброва Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник продовжує вести штурмові дії. Обстріляв з танків та артилерії наші позиції в районах більш як двадцяти населених пунктів. Серед них - Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Диліївка, Водяне, Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області. Завдано авіаударів в районах Спірного та Білогорівки.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснив обстріли з танків та різнокаліберної артилерії по позиціях наших військ поблизу Вугледара, Пречистівки та Великої Новосілки Донецької області.

Ще «два-три» обстріли і все: прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росіїЗа останніми оцінками, у росії залишилося ракет на кілька масованих атак. Прогнози щодо вичерпання ракетного запасу рф – на інфографіці.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує обстріли з реактивної артилерії районів населених пунктів Білогір’я, Кам’янське і Малі Щербаки Запорізької області та Новодмитрівка, Кам’янське, Республіканець, Новоберислав, Понятівка, Херсон, Микільське, Садове і Антонівка на Херсонщині.

У Генштабі також підтвердили, що 19 грудня ЗСУ уразили район зосередження живої сили та техніки окупантів в Херсонській області, в районі Василівки. В результаті було знищено 8 одиниць важкої військової техніки різного типу. Інформація щодо втрат у живій силі уточнюється.

Також авіація Сил оборони вчора завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 12 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили склад боєприпасів, 3 пункти управління та 10 районів зосередження живої сили окупантів.

Нагадаємо, Україна повернула трьох дітей, яких незаконно вивезли з Харківської області у росію.

Також повідомляли, що все більше мешканців тимчасово окупованих територій не хочуть «евакуйовуватися» до російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: