Соціолог розповіла, коли в Україні можна буде провести перепис населення

Читать на русском
Під час війни і одразу після неї проводити перепис населення не можна, зазначає Елла Лібанова. Якщо війна закінчиться до середини 2023 року, перепис можна провести не раніше кінця 2025-го.
Фото: Радіо Свобода

Якщо війна в Україні закінчиться до середини наступного року, перепис населення можна буде провести до кінця 2025-го.

Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» сказала директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова.

Перепис населення України: як відбуватиметься та скільки коштуватимеПерепис населення України у 2023 році проведуть змішаним методом. Уже затверджено 50 запитань.

«Під час війни перепис проводити не можна. І одразу після війни теж не можна проводити. Я думаю, що якщо війна закінчиться до середини 2023 року, то наприкінці 2025 року можливо ми зможемо його провести», – сказала Лібанова.

На даний момент, за неточними підрахунками, в Україні орієнтовно проживає 34-35 мільйонів людей. «Зараз я говорю про кордони 2022 року (перед повномасштабною війною – ред.). Тобто Крим тут не враховано. А якщо Кримом, то це ще два мільйони», – уточнила соціолог.

Нагадаємо, в Україні в 2023 році планували провести перший із 2001-го повноцінний перепис населення. Під час нього громадяни мали б відповісти більш ніж на 50 питань.

Влітку Верховна рада ухвалила закон, яким затвердила терміни проведення перепису населення – не рідше ніж раз на десять років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: