Населення скорочується: в ООН повідомили, скільки буде українців в 2050 році

Читать на русском
Населення України скорочується одним із найшвидших у світі темпів. Ймовірно, що до 2050 року кількість українців зменшиться до 35 мільйонів.
Фото з відкритих джерел

Населення України скорочується одним із найшвидших у світі темпів. Ймовірно, що до 2050 року кількість українців зменшиться до 35 мільйонів.

Про це йдеться в аналітичній довідці ООН.

У документі зазначають, що Україна серед країн-лідерів за темпами скорочення населення, яке до 2050 року може зменшитися до 35 мільйонів.

На скорочення населення впливає низький коефіцієнт народжуваності, високий рівень смертності та постійне зростання рівня зовнішньої міграції.

«Недостатній рівень добробуту та відсутність у жінок можливостей поєднувати кар’єру й догляд за дітьми залишається одним із чинників, що заважають українцям мати бажану кількість дітей», – вважають в ООН.

30 років Незалежності: як змінювалася демографічна ситуація в УкраїніЯк змінювався рівень народжуваності і смертності за час незалежності України – на інфографіці.

Населення України є одним із тих, які найшвидше старішають у Європі, зокрема, більш як п’ята частина населення старша за 60 років. Це є причиною зростання видатків на охорону здоров’я та пенсії, що навантажує державний бюджет.

Також відомо, що за січень-серпень 2021 року населення України скоротилось на 245,9 тисячі людей. Загалом населення країни становить понад 41,3 мільйона людей.

Нагадаємо, стало відомо, що за кордоном проживають до п'яти мільйонів українців. Головним чинником міграції є нерівність між країнами. Люди, які вирішують виїхати, впевнені, що там їм буде краще і це стосується не тільки заробітної плати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: