В Україні засудили чотирьох військових рф, які катували учасників АТО

Читать на русском
Чотирьох російських військових, які катували учасників антитерористичної операції, засудили до 11 років в’язниці.
Харківська обласна прокуратура

Чотирьох російських військових, які катували учасників антитерористичної операції, засудили до 11 років в’язниці.

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Відомо, що на початку вересня під час захоплення смт Борова Ізюмського району Харківської області двоє найманців приватної військової компанії та двоє військовослужбовців 16-ї окремої бригади спеціального призначення головного управління генерального штабу збройних сил російської федерації катували трьох учасників АТО.

Розповідають, що вони надягли на руки чоловікам пластмасові стяжки та мішки на голову. Після цього викрали їх та утримували в ямі на базі відпочинку без води та продуктів. Одного з чоловіків били молотком по кінцівках. Після знущань окупанти відпустили українці.

«На підставі зібраних доказів суд визнав фігурантів винними за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України і призначив їм покарання у вигляді 11 років ув’язнення кожному», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, росіянку, яка закликала свого чоловіка військового ґвалтувати українських жінок в Херсонській області, оголосили у міжнародних розшук.

Крім цього, в Україні засудили до 15 років ув’язнення депутата нижньої палати федеральних зборів росії Дениса Майданова. Він сприяв захопленню частини східних регіонів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: