Росіянку, яка закликала ґвалтувати українок на Херсонщині, оголосили у міжнародний розшук

Читать на русском
Росіянку, яка закликала свого чоловіка військового ґвалтувати українських жінок в Херсонській області, оголосили у міжнародних розшук.
Українська правда

Росіянку, яка закликала свого чоловіка військового ґвалтувати українських жінок в Херсонській області, оголосили у міжнародних розшук.

Про це у Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора.

Відомо, що за заклики до ґвалтування жінок на Херсонщині в Україні судитимуть мешканку російської федерації. Справу уже скерували до суду.

«За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянки рф за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)», – йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що обвинувачена на ґрунті особистої неприязні до українського суспільства та зневаги до українських жінок, закликала свого чоловіка-військовослужбовця армії рф ґвалтувати жінок. Його підрозділи на той момент перебували на території Херсонської області.

Наразі обвинувачену оголосили у міжнародний розшук.

Нагадаємо, українські правоохоронці вже відкрили понад 48 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військовослужбовців рф.

Раніше повідомляли, що в Офісі президента провели попередній аналіз документів про так звану російську «спеціальну військову операцію». Виявилося, що у кремлі планували знищення керівництва України та масові вбивства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: