У росії сталася пожежа на єдиному у флоті авіанесучому крейсері

Читать на русском
У рф в доці заводу сталася пожежа на борту крейсера Адмірал Кузнєцов. Це єдиний авіанесучий корабель в російському флоті.

У росії сталася пожежа на борту крейсера «Адмірал Кузнєцов», яка стоїть у доках заводу «Зірочка» в Мурманську. Це єдиний авіанесучий корабель у росії.

Про пожежу повідомляють російські ЗМІ.

«Бавовна» у тилу: які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та БілорусіЯкі надзвичайні ситуації відбувалися на російських та білоруських аеродромах та авіабазах за час повномасштабної війни – на інфографіці.

Декілька видань з посиланням на екстрені служби повідомляють, що під час пожежі з крейсера евакуювали 20 людей – ніхто не постраждав. Осередок займання знаходився в каютах на лівому борту, його вдалося локалізувати на площі 6 кв. м. Загорянню було надано підвищений ранг складності, причини – невідомі.

Крейсер «Адмірал Кузнєцов» було введено в експлуатацію на початку 1991 року. У 2017 році в рф повідомили про плани відремонтувати і модернізувати корабель, але вартість цього була дуже високою. Корабель збиралися повернути до складу флоту в 2021 році, але через «низку подій» ці терміни зрушили.

У грудні 2019-го на борту крейсера вже траплялася пожежа. Тоді загинули двоє людей, ще 14 постраждали.

Нагадаємо, 13 квітня українські військові завдали ракетного удару по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Наступного вечора в російському міністерстві оборони були змушені визнати, що крейсер затонув.

Хоча на крейсері було близько 500 членів екіпажу, в росії визнали загибель лише одного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: