Зведення Генштабу: росія втратила в Україні вже понад 100 тисяч особового складу

Читать на русском
У Генштабі повідомили, що росія втратила на війні понад 100 тисяч особового складу, три тисячі танків та близько шести тисяч інших бронемашин.

За майже десять місяців війни росія втратила в Україні вже понад 100 тисяч особового складу, три тисячі танків та близько шести тисяч інших бронемашин.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Минулої доби окупанти завдали 6 ракетних і 15 авіаційних ударів, здійснили 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

За минулу добу наші воїни відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Площанка і Червонопопівка Луганської області та Берестове, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Озарянівка, Майорськ, Нью-Йорк, Красногорівка, Невельське і Мар’їнка на Донеччині.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

На Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Новопавлівському, Авдіївському, Запорізькому та Херсонському напрямках зафіксовано обстріли з танків, артилерії.

«Підтверджено вогневе ураження 17 грудня поточного року зосередження особового складу та техніки противника в районі Горлівки Донецької області. Там було ліквідовано 13 військовослужбовців противника, 4 з яких – офіцери. Також було знищено бойову машину десанту та 3 вантажівки з боєприпасами. Інформація щодо поранених уточнюється», – розповіли у Генштабі.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили ворожий БПЛА типу «Форпост» та ще два типи «Ланцет-3».

Українські ракетники та артилеристи водночас вразили три пункти управління та два райони зосередження живої сили противника.

Нагадаємо, як сказав Сергій Шойгу, росія наступного року планує продовжити війну проти України, доки не виконає всіх «поставлених завдань».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: