Росія штучно зміцнює рубль, застосовуючи махінації – РНБО

Читать на русском
Санкції фактично звели нанівець валютний імпорт рф, що змушує кремль будь-яким шляхом стримувати девальвацію рубля.
akchabar.kg

Санкції фактично звели нанівець валютний імпорт рф, що змушує кремль будь-яким шляхом стримувати девальвацію рубля.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Цього разу кремль вдався до тактики штучного стримування курсу рубля за рахунок економіки сусіднього Казахстану.

«Через можливість вільного переміщення рублів між учасниками Єдиного економічного простору росіяни відкривають рахунки в рублях в казахстанських банках, обмінюють їх на місцеву валюту (тенге), а потім на долари та виводять за кордон надлишок», – зазначають у повідомленні.

Дефолт за зовнішнім боргом: експерт розповів, що це означатиме для росіїДефолт росії за зовнішнім боргом завдасть сильного удару по іміджу країни на фінансових ринках, розповів Владислав Рашкован. Після цього повернутися на цивілізований фінансовий ринок буде дуже важко.

В РНБО додають, що в казахстанських банках накопичується велика рубльова маса, яку можливо витратити лише в росії. Така «схема» дозволила рф за останні 3 місяці збільшити курс рубля до тенге та обсяги російського імпорту на 50%.

«Фактично, квазіринковий курс російського рубля до долара підтримується лише за рахунок банківських махінацій, і рано чи пізно завершиться девальвацією», – зауважують в РНБО.

Нагадаємо, у понеділок, 27 червня, росія офіційно допустила дефолт за своїми міжнародними борговими зобов'язаннями, оскільки власники облігацій не отримали належних їм виплат в доларах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: