ЗСУ збили два ворожі вертольоти і завдали ударів по складах боєприпасів – Генштаб

Читать на русском
Сили протиповітряної оборони сьогодні збили два ворожі вертольоти. Інформація щодо їх типу поки що уточнюється.

Українська авіація протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських агресорів, а також п'ять ударів по позиціях їхньої ЗРК.

Про це повідомляє Генштаб увечері у понеділок, 19 грудня.

Вночі рф атакувала Україну дронами з нової партії, яку поставив Іран – ЗеленськийУ ніч проти 19 грудня росія атакувала Україну 34 дронами-камікадзе типу «Шахед» із нової партії, яку поставив Іран у кількості 250 штук.

«Сили протиповітряної оборони сьогодні збили два ворожі вертольоти. Інформація щодо їхнього типу поки що уточнюється», – йдеться у зведенні.

Крім того, підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони сьогодні завдали ударів по складу боєприпасів, двох пунктів управління та двох районів зосередження живої сили противника.

У Генштабі додали, що за попередні дні в районах Бердянська, Токмака та Пологів Запорізької області знищено склад боєприпасів, близько 15 одиниць військової техніки різного типу та поранено понад 150 військовослужбовців рф.

«Через значні втрати загарбників продовжується перепрофілювання лікарень на тимчасово окупованих територіях Луганської області у військові шпиталі. Так, Луганська обласна клінічна лікарня, Луганська міська багатопрофільна лікарня №15 та Залізнична лікарня передані для користування російським окупаційним військам. Місцевому населенню в обслуговуванні відмовляють та пропонують звертатися до інших лікувальних закладів», – зазначили у Генштабі.

У свою чергу, ворог завдав один ракетний удар, а також здійснили близько 10 обстрілів території України з РСЗВ. Постраждала громадянська інфраструктура та мирне населення.

На Слобожанському напрямку окупанти обстріляли з артилерії українські позиції у районах населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Вовчанськ та Дворічна Харківської області. На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів вогонь по районах Котлярівки, Крохмального та Берестового Харківської області, а також Стельмахівки, Макіївки, Майданчика, Червонопопівки та Діброви Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник продовжував вести штурмові дії, обстріляв з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії українські позиції в районах 25 населених пунктів, серед них – Верхньокам'янське, Берестове, Яківлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмутське Андріївка, Курдюмівка, Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти не припиняли обстріл їх всього спектру артилерії районів населених пунктів Темування, Червоне, Малі Щербаки та Плавні Запорізької області, а також міста Херсон, де знову постраждала громадянська інфраструктура та мирні громадяни.

Нагадаємо, сьогодні росіяни направили на територію України 28 дронів-камікадзе, 23 з яких було збито.

Тим часом втрати російської армії наближаються до 99 тисяч убитих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: