Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок екссудді з Луганщини, який ховається в рф

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою захисника колишнього служителя Феміди, який переховується за кордоном.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким заочно засудили до 10 років позбавлення волі колишнього суддю Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука. Його обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 15 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС засудив Юхимука до 10 років позбавлення волі із забороню обіймати посаду судді строком на 3 роки (після відбуття основного покарання) та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна. Захисник обвинуваченого подав скаргу на цей вирок.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника на вирок ВАКС від 8 листопада 2022 року, ухвалений за результатами розгляду кримінального провадження №42015051110000062 від 05 листопада 2015 року стосовно (Руслана Юхимука – ред.), обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Надіслати учасникам судового провадження копію ухвали про відкриття апеляційного провадження, копію апеляційної скарги та інформацію про їх права та обов'язки», – йдеться в рішенні.

Також судді встановили до 13 січня 2023 року строк, протягом якого учасники судового провадження можуть подати до суду апеляційної інстанції в письмовій формі заперечення на скаргу.

Нагадаємо, 16 квітня ВАКС призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука, який втік до російської федерації після його викриття НАБУ на одержанні неправомірної вигоди.

За версією обвинувачення, суддя Сєвєродонецького міського суду Луганської області у змові з фізичною особою вимагав та отримав 4000 доларів за ухвалення рішення про зняття арешту з автомобіля та відмову у задоволенні подання прокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: