Зеленський закликав західні країни збільшити постачання ППО в Україну

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський звернувся до західних лідерів із проханням збільшити постачання систем ППО в Україну.

Глава держави Володимир Зеленський звернувся до західних лідерів із проханням збільшити постачання систем ППО в Україну.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента 19 грудня.

Президент звернувся до лідерів країн, які входять до Об'єднаних експедиційних сил і зустрічаються сьогодні 19 грудня в Латвії.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

За словами Зеленського, російська агресія має зазнати невдачі і це має статися якнайшвидше. Зеленський закликав Захід зробити все можливе, аби прискорити розгром росіян.

Президент додав, що внаслідок нічних ударів мільйони людей залишилися без тепла та води.

«Дозвольте попросити вас збільшити можливість постачання систем протиповітряної оборони до нашої країни... 100% повітряний щит для України, це був би один із найуспішніших кроків проти російської агресії, і цей крок потрібен уже зараз», - зазначив президент.

«Зима зараз – це вирішальний час. Час, коли можна ухвалити рішення, результати якого вже навесні дозволять окреслити відновлення нашої територіальної цілісності та забезпечення того, що російський реваншизм ніколи більше не подолає кордон України, а отже Європи», - заявив президент.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ назвали головну ціль для ракетних атак росії.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що у росіян залишилось запасів ракет на 3-4 великі атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: