ВАКС оштрафував ексначальника управління секретаріату Кабміну

Читать на русском
Антикорупційний суд наклав грошове стягнення на обвинуваченого у справі колишнього очільника одного з управлінь секретаріату уряду.
Ігор Новосьол

Вищий антикорупційний суд наклав грошове стягнення на одного з обвинувачених у справі колишнього начальника Управління адміністративних будинків секретаріату Кабінету міністрів Ігоря Новосьола, якого обвинувачують разом із Ігорем Груздєвим у вимаганні та одержанні 2 млн грн неправомірної вигоди.

Таке рішення 14 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Накласти на обвинуваченого грошове стягнення у розмірі 2-ох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 5368 грн. Роз'яснити, що особа, на яку було накладено грошове стягнення та яка не була присутня під час розгляду цього питання судом, має право подати клопотання про скасування ухвали про накладення на неї грошового стягнення. Клопотання подається суду, який виніс ухвалу про накладення грошового стягнення», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ексначальника управління секретаріату Кабміну Ігоря Новосьолова та його посередника Ігоря Груздєва обвинувачують у вимаганні та одержанні 2 млн грн неправомірної вигоди від представника ТОВ «Спектрум Девелопмент». У серпні 2019 року Управління підписало з цією фірмою угоду щодо відновлення фасадів будинку уряду України та підпірної стінки по вул. Михайла Грушевського, 12/2. Як встановило слідство, вимагаючи хабар, чиновник відмовився підписати акти виконаних робіт за цим договором, які, своєю чергою, є підставою для здійснення розрахунку, попри те, що «Спектрум Девелопмент» виконало будівельно-монтажні роботи в повному обсязі у визначений строк.

Нагадаємо, ВАКС оштрафував адвоката екснародного депутата Олександра Грановського за неповагу до суду. Раніше ВАКС також оштрафував нардепа Сергія Шахова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: