Утримують в якості «живого щита»: росіяни не випускають українців з окупованих територій

Читать на русском
Росіяни припинили випускати українців з окупованих територій. Вони бояться наступу ЗСУ, тому утримують людей в якості живого щита.
Getty Images

Росіяни припинили випускати українців з окупованих територій. Вони бояться наступу ЗСУ, тому утримують людей в якості «живого щита».

Про це повідомив у Telegram міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Цього тижня із міст та сіл тимчасово окупованих Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей російські війська випустили всього 174 людини.

«Рашисти розпочали новий виток терору – тримають жителів, які хочуть виїхати з окупації, на вимушених «новорічних канікулах». За тиждень із захоплених територій 4-х областей – Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської – до Запоріжжя окупанти випустили всього 174 людини», – пише Федоров.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

Та вже від 15 грудня росіяни не випустили з окупації жодної людини.

Крім цього, окупанти посилили фільтрацію й на альтернативних шляхах евакуації. Раніше можна було виїхати з тимчасово окупованої частини Донецької області або ж Криму в сторону Грузії, Естонії чи Латвії. Проте сьогодні почастішали випадки, коли на кордоні загарбники почали розвертати авто українців назад.

Мер Мелітополя зауважує, що росіяни настільки бояться наступу ЗСУ, що тримають всіх цивільних у заручниках в якості «живого щита».

Раніше в ISW заявляли, що здатність українських військових зберегти перевагу над ворогом та продовжити успіхи на полі бою взимку залежить від того, наскільки Сили оборони будуть послідовними своїй операції.

Оглядач Forbes Девід Екс заявив, що українські війська можуть стягувати сили для четвертого контрнаступу. Цього разу у Запорізькій області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: