Київське метро сьогодні не працюватиме для перевезення пасажирів – причина

Читать на русском
Київське метро поки що не може відновити роботу для перевезення пасажирів через пошкодження енергетичної системи.
Слово і діло

Київський метрополітен не працює для перевезення пасажирів через відсутність необхідної потужності для руху поїздів внаслідок ракетних ударів росії 16 грудня.

Про це розповів головний інженер підприємства Віктор Виговський, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На жаль, в результаті ракетного обстрілу маємо ситуацію обмеження та відсутності електроенергії на частини живильних центрів електророзподільної компанії», – повідомив Виговський.

План на випадок блекауту: метро зупинять, станції використовуватимуть як укриття – КличкоУ разі блекауту в Києві зроблять безкоштовний проїзд у громадському транспорті – рух метро буде зупинено, а станції планують використовувати як укриття.

«Відповідно, зараз є обмеження потужності, необхідної для забезпечення роботи як транспортної інфраструктури та як об'єкта укриття. У такій ситуації ми змушені були перейти до роботи метрополітену як об'єкта укриття», – пояснив інженер.

Коли метро відновить свою роботу із перевезення пасажирів, Виговський не спрогнозував. Але запевнив, що як об'єкт укриття метрополітен працює повною мірою і має все необхідне.

В адміністрації підтвердили, що у зв’язку із пошкодженням енергетичної системи та аварійними відключеннями електроенергії поїзди метрополітену сьогодні до кінця дня не курсуватимуть.

Сьогодні в місті курсують автобуси за постійними схемами, а також ті автобусні маршрути, які працюють на заміну тролейбусним.

Завтра в столиці також додатково запустять автобуси, що дублюватимуть трамвайні маршрути. Окрім того, місто організує рух автобусів, які частково дублюватимуть схеми маршрутів метро.

Нагадаємо, Київ сьогодні пережив одну з найбільших ракетних атак із початку повномасштабного вторгнення росії. Сили ППО знищили 37 із 40 запущених ракет.

Через удари по об'єктах енергоінфраструктури по всій Україні запроваджено аварійні відключення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: