Шмигаль у Парижі провів зустріч із Макроном: про що говорили

Читать на русском
Голова Кабміну, перша леді Олена Зеленська та представники уряду перебувають з візитом у Франції.
t.me/Denys_Smyhal

У вівторок, 13 грудня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із президентом Франції Еммануелем Макроном додаткове постачання Україні систем ППО, фінансову допомогу, відновлення енергетичної інфраструктури та ситуацію на ЗАЕС.

Про це очільник українського уряду повідомив у Телеграмі.

Зазначимо, що голова Кабміну, перша леді Олена Зеленська та представники уряду перебувають з візитом у Франції.

«Говорили про додаткові поставки сучасних систем ППО для захисту нашого неба, про фінансову підтримку для бюджету України з боку ЄС та Франції, про відновлення енергосистеми України та закупівлю необхідного нам обладнання для швидких ремонтів, про ситуацію на Запорізькій АЕС та необхідність якнайшвидше провести її демілітаризацію», - зазначив Шмигаль.

При цьому, прем'єр-міністр також подякував президентові Франції за організацію конференції «Солідарності з українським народом».

«Уряд Франції та французькій народ залишаються нашими надійними союзниками в боротьбі за свободу й незалежність України у війні проти росії», - підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, що за словами Шмигаля, Україна очікує від Франції надання системи ППО Mamba. Також у пріоритеті гаубиці і танки стандарту НАТО.

Окрім цього, Франція передала Україні шість гаубиць TRF1.

Напередодні Зеленський і Макрон синхронізували позиції напередодні саміту G7.

Також країни Заходу в рамках конференції «Солідарність з українським народом» анонсували надання Україні 1 мільярда доларів для проходження зими. Половина цієї суми – гранти, друга частина – товари, послуги та кредити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: