Україна попросила французькі системи ППО Mamba – Шмигаль

Читать на русском
Україна очікує від Франції надання системи ППО Mamba Також у пріоритеті гаубиці та танки стандарту НАТО.
фото twitter.com/ArmyRecognition

Україна очікує від Франції надання системи ППО Mamba. Також у пріоритеті гаубиці і танки стандарту НАТО.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю французькому телеканалу LCI-TF1.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Насамперед ми потребуємо протиракетної та протиповітряної оборони. Тобто зброя, яка захистить наше небо, закриє та врятує нашу інфраструктуру, життя наших цивільних. Це, безперечно, система Patriot, система IRIS-T, яку ми отримали від Німеччини, це система Crotale, яку ми отримали від Франції. Зараз ми просимо та очікуємо допомоги французькою системою Mamba, яка також допоможе нам боротися з іранськими дронами та з російськими ракетами. Тобто, це ті речі, які справді можуть врятувати, захистити нашу інфраструктуру. Про це ми говоримо із керівництвом Франції. І ми вдячні Франції за постачання не тільки системи Crotale, а й гаубиць CAESAR, які чудово зарекомендували себе на полі бою і справді допомагають нам захищати нашу свободу та демократію», – сказав він.

За словами Шмигаля, другим пріоритетом є гаубиці, починаючи від французьких систем CAESAR і закінчуючи будь-якими гаубицями 155 калібру натовського стандарту. Також Україна просить і танки натовського стандарту.

Нагадаємо, за останні місяці влада Франції передала бійцям ЗСУ шість 155-міліметрових буксируваних гаубиць TRF1.

Раніше Франція передала Україні генератори для посилення роботи енергосектору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: