Скільки українців вірять у деокупацію Криму та Донбасу: соціологи провели опитування

Читать на русском
Більшість українців підтримують повну деокупацію всіх територій України, зокрема Криму та Донбасу.

Більшість українців підтримують повну деокупацію всіх територій України, зокрема Криму та Донбасу. І прихильників такої позиції за дев'ять місяців побільшало.

Такі результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Скільки українців вірять у реальність ядерного удару: результати соцопитуванняЛише чверть українців вірить у застосування росією ядерної зброї. Більше 60 відсотків вважають, що ядерний шантаж росії це блеф.

«З початку повномасштабного вторгнення росії переконаність у тому, що перемогою України у війні є звільнення всіх її територій, включаючи Крим та окупований Донбас, зросла (з 74% у березні до 85% у листопаді)», – йдеться у повідомленні.

Лише 9% опитаних обрали варіант: повернення лише тих територій, які Україна контролювала до 24 лютого.

За продовження бойових дій на території росії виступають трохи більше ніж 5%.

Опитування проводили 20-21 листопада 2022 року серед населення України від 18 років у всіх областях, крім Криму та частини Донбасу.

Нагадаємо, за даними цього ж опитування, половина українців (50%) підтримують ядерне роззброєння росії та вступ України до НАТО (61%).

Інше опитування показало, що українці готові терпіти матеріальні труднощі протягом 3-5 років, якщо в результаті Україна стане успішною країною та членом ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: