Злочинна організація в Одесі: за бізнесмена Грановського внесли заставу

Читать на русском
За двох підозрюваних у справі про створення злочинної організації в Одесі внесли необхідну суму коштів для виходу зі слідчого ізолятора.

За бізнесмена Олександра Боруховича (Грановського) і Костянтина Єфремова внесли застави, як альтернативний запобіжний захід у межах справи про створення злочинної організації в Одесі.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в органах правопорядку.

За словами джерел, за Боруховича внесли 124,05 млн, а за Єфремова – 19,8 млн грн. На них обох поклали такі обов'язки: наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеси без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: