Росія перекинула до Білорусі ще партію танків Т-72 – «Гаюн»

Читать на русском
Російські військові перекинули на територію Білорусі ще 13 танків Т-72. Це може говорити про підготовку групи танкістів.

Російські військові перекинули на територію Білорусі ще 13 танків Т-72.

Про це повідомляє моніторингова група Білоруський Гаюн.

Білорусь уже навряд чи вторгнеться в Україну: аналітики назвали причини та оцінили стан арміїВ ISW вважають, що Білорусь уже не вступить у війну проти України через внутрішню динаміку всередині країни. Але навіть якщо вторгнення трапиться, армія Лукашенка не зможе зробити більше, ніж тимчасово відволікти ЗСУ від інших ділянок фронту.

За даними моніторингу, ешелон із танками було відправлено 8 грудня із залізничної станції Буй (Костромська область, рф) та прибув на залізничну станцію Заслонове (Лепельський р-н, Вітебська область) 10 грудня.

Поблизу станції Заслонове знаходиться полігон «Лепельський», де з жовтня 2022 року розміщується одна з груп солдатів збройних сил росії, можливо мобілізованих. Група припускає, що перекидання туди танків може означати підготовку російських танкістів на цьому полігоні.

Залізничники Білорусі в Telegram також підтвердили перекидання ешелону з танками Т-72Б3. За уточненими даними, з росії було перекинуто 13 танків.

Нагадаємо, наприкінці листопада повідомлялося про те, що російські військові перекинули до Білорусі великий ешелон із військовою технікою. У ньому не менше 15 одиниць ЗРК «Тор-М2» та 10 одиниць інженерної техніки.

А 1 грудня повідомлялося, що росія виводить із Білорусі винищувачі МіГ-31К, які можуть нести гіперзвукові ракети «Кинжал».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: