Названа кількість вибухонебезпечних предметів, які вже знешкодили рятувальники

Читать на русском
Рятувальники ДСНС з початку повномашстабного російського вторгнення знешкодили понад 300 тисяч вибухонебезпечних предметів.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну підрозділі ДСНС знешкодили понад 300 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Відомо, що рятувальники обстежили та очистили 76 га територій, вилучивши сотні тисяч ВНП. Водночас ще близько 30% територій потребують розмінування.

У Держдепі США порівняли дії росіян з тактикою ІДІЛАмериканський Держдеп порівняв дії російських окупантів з тактикою терористів ІДІЛ у Сирії та Іраку. Зокрема, йдеться про масові мінування.

Крім того, правоохоронці наразі забезпечили стабілізаційні заходи у 586 визволених від російських окупантів населених пунктах.

Нагадаємо, що Харківська область виявилася найзамінованішою з усіх деокупованих територій. З вересня там уже виявлено та знешкоджено понад 50 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що мінний терор є формою небезпеки, якій доведеться протидіяти роками. Він також посмертно нагородив поліцейських, які загинули на Херсонщині внаслідок вибуху російських мін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: