З легкої руки народних депутатів заарештують двох суддів

Читать на русском
Парламент дав згоду на затримання й арешт судді Господарського суду Одеської області Павла Меденцева, а також голови Арбітражного суду Києва Антона Чернушенка.

Парламент дав згоду на затримання й арешт судді Господарського суду Одеської області Павла Меденцева.

На підтримку постанови про згоду на затримання цього судді на засіданні парламенту проголосували 260 народних депутатів за необхідних 226, на арешт Меденцева – 265 депутатів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Верховної Ради.

Подання про надання згоди на затримання й арешт Меденцева надійшло від Генеральної прокуратури, було підтримане й внесене головою Верховного суду України.

Цього суддю підозрюють в отриманні хабаря у майже 570 тисяч гривень. Меденцев перебуває в розшуку.

Раніше Верховна Рада підтримала проект постанови про надання згоди на затримання і арешт голови Апеляційного суду м. Києва Антона Чернушенка.

Голова Верховного суду України Ярослав Романюк з трибуни парламенту заявив, що суддя Чернушенко підозрюється в тому, що протягом тривалого проміжку часу – з осені минулого року по червень поточного року – неодноразово отримував смс-повідомлення від осіб, прізвища яких у поданні, внесеному до парламенту, не вказані.

За словами Романюка, в цих повідомленнях висловлені побажання щодо розгляду певних судових справ в інтересах певних осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: