Україна повернула з полону 12 людей, серед них є військові та цивільні

Читать на русском
У суботу, 26 листопада, Україна повернула з російського полону ще 12 людей. Серед них є дев'ять військових та троє цивільних.
t.me/ermaka2022

У суботу, 26 листопада, Україна повернула з російського полону ще 12 людей. Серед них є дев'ять військових та троє цивільних.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Серед звільнених є бійці ВМС, нацгвардійці, прикордонники, військовий тероборони, а також троє цивільних.

«Черговий обмін полоненими. Нам вдалося звільнити 12 наших людей. Серед них - 4 бійців ВМС, двоє нацгвардійців, прикордонників, один з ТРо, а також троє цивільних – подружжя та чоловік, який вважався зниклим безвісти. Серед військових – двоє офіцерів, а також семеро рядових та сержантів», – розповів Єрмак.

Воїни захищали зокрема Маріуполь, ЧАЕС та острів Зміїний. За останній тиждень Україні вже вдалося повернути 98 українців.

Нагадаємо, з початку війни між Україною та загарбниками відбулося зо три десятки обмінів полоненими, внаслідок чого додому повернулися сотні людей. Найбільш масовим був обмін 21 вересня, коли Україна забрала 215 своїх людей, більшість із яких віддали за нардепа Віктора Медведчука.

В американському Інституті вивчення війни вважають, що, ймовірно, росія почала частіше проводити обміни військовополоненими, щоб заспокоїти хвилю невдоволення в інформаційному просторі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: