Зимові шкільні канікули: коли почнуться і скільки триватимуть у різних областях

Читать на русском

Традиційно зимові канікули в українських школярів тривали два тижні. Але цієї зими на їхню тривалість вплинуть відразу кілька факторів: безпека в регіоні, ситуація з водопостачанням, теплом та відключенням електрики. Крім того, терміни канікул залежать від того, чи школярі відпочивали восени. Загалом, установи середньої освіти можуть самостійно регулювати, коли канікули розпочнуться та закінчаться. Терміни зимового відпочинку школярів по областях та містах – на інфографіці «Слово і діло».

У Києві зимові канікули у школах розпочнуться за графіком – 26 грудня – але триватимуть місяць. У цей час, як розповів Віталій Кличко, школи опалюватимуться в мінімальному режимі, а вчителі зможуть піти в оплачувану відпустку. Столичні школи у разі НС можуть використовувати як пункти обігріву.

В області канікули розпочнуться з 19/24/26 грудня та триватимуть до 13/15/27 січня.

Короткі зимові канікули будуть у школах Луцька, Дніпра, Одеси, Полтави, Вінниці – вони розпочнуться 24-26 грудня та завершаться 8 січня.

У Волинській області канікули триватимуть з 24 грудня до 15 січня, у Полтавській – розпочнуться в межах 5 грудня-2 січня та закінчаться 8-26 січня, у Вінницькій – з 26-31 грудня до 10-22 січня.

В Івано-Франківську канікули триватимуть з 25 грудня до 1 лютого, в області – невідомо.

У Львові школярі підуть на зимові канікули 25-26 грудня, а відновиться навчання у період 8-27 січня. В області, залежно від громади, канікули розпочнуться у проміжку 16 грудня-2 січня, а закінчаться 8 січня-5 лютого.

У Рівному школярі відпочиватимуть із 26 грудня до 22 січня, в області – з 30 грудня до 14 січня. У Тернополі канікули розпочнуться 25 грудня, завершаться – 8-22 січня; в області перерва у навчанні буде з 30 грудня до 15 січня.

На Сумщині канікули триватимуть з 26 грудня до 13 січня, щодо самого обласного центру даних немає.

Школярі Харкова підуть на відпочинок 25 грудня, повернуться до навчання 8-22 січня. В області канікули розпочнуться 24, 27-31 грудня, закінчаться – 8-15 січня.

У Житомирі зимові канікули розпочнуться орієнтовно 26 грудня, скільки вони триватимуть – наразі невідомо.

Нагадаємо, Міністерство освіти поки що не може планувати проведення ЗНО наступного року у традиційному форматі. В умовах воєнного стану його можуть знову замінити на мультипредметний тест.

Які зміни цього року внесли до навчальної програми, читайте тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: