Справа «Укркосмосу»: один з обвинувачених захворів, суд призначив медичну експертизу

Читать на русском
Антикорупційний суд за клопотанням захисника та прокурора САП призначив судово-медичну експертизу стану здоров'я обвинуваченого.
Михайло Гріншпон

Вищий антикорупційний суд призначив експертизу стану здоров'я колишнього позаштатного радника ексдиректора державного підприємства «Укркосмос» Михайла Гріншпона.

Таке рішення 1 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання захисника обвинуваченого (Михайла Гріншпона – ред.) та прокурора про призначення судово-медичної експертизи задовольнити. Призначити у кримінальному провадженні №42016000000001157 судово-медичну експертизу. Доручити проведення експертизи експертам Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи», – йдеться в рішенні.

На вирішення експерту суд поставив наступні питання: На які захворювання страждає Гріншпон і чи є вони тяжкими; чи стан здоров'я обвинуваченого дозволяє йому брати участь у кримінальному провадженні, зокрема прибувати до залу судових засідань, виступати в суді та іншим чином брати участь у судових засіданнях; у разі наявності у нього захворювання, яке перешкоджає його участі у кримінальному провадженні - які орієнтовні строки його одужання до стану, що дозволятиме йому брати участь у кримінальному провадженні?

Як відомо, колишньому директору «Укркосмосу» Сергію Капштику детективи НАБУ та прокурори САП інкримінують зловживання службовим становищем на користь офшорної компанії, власником якої був його позаштатний радник Михайло Гріншпон. Гріншпону, крім організації цього злочину, також інкриміновано розтрату забезпечених урядовою гарантією коштів. Дії обвинувачених призвели до зриву виконання програми із запуску Національної системи супутникового зв'язку, ключовим елементом якого мав би стати перший український геостаціонарний супутник «Либідь».

Нагадаємо, САП направила до ВАКС справу «Укркосмосу». Це провадження антикорупційний суд розглядає з жовтня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: