Зведення Генштабу: у районі яких населених пунктів наступали російські окупанти

Читать на русском
Російські війська на Бахмутському та Авдіївському напрямах зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій та намагаються покращити тактичне становище.

Минулої доби українські військові відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Площанка і Білогорівка на Луганщині, Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Мар’їнка і Новомихайлівка Донецької області.

Про це у ранковому зведенні повідомляє Генштаб.

Війська рф за добу завдали 7 ракетних та 32 авіаційних ударів, а також здійснили понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах вздовж лінії зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Білорусь продовжує допомагати рф в її агресії проти України, надаючи територію та повітряний простір для завдання ракетних та авіаційних ударів. Певні підрозділи армії Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

На Сіверському, Слобожанському напрямках було зафіксовано артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів.

На Куп'янському, Лиманському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде оборону та обстрілює населені пункти.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій та намагаються покращити тактичне становище.

На Херсонському напрямку ворог обстріляв з артилерії райони понад двадцять населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро. Російські окупанти не припиняють вогневий терор цивільного населення Херсона.

За інформацією Генштабу в Скадовському районі Херсонської області росіяни посилили поліцейський режим і ввели комендантську годину. Переміщення між населеними пунктами заборонено цілодобово, пересування у населених пунктах дозволено лише вдень.

Підтверджено ураження Силами оборони району зосередження живої сили ворога в Якимівському районі Запорізької області: втрати противника становлять до 30 військовослужбовців пораненими та понад 10 убитими.

Українська авіація минулої доби завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також удар по позиціях зенітних ракетних комплексів противника. Збитий вертоліт Ка-52 та 4 безпілотники.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони вразили два пункти управління, склад боєприпасів, район зосередження особового складу та ОВТ, а також один інший важливий об'єкт противника.

Нагадаємо, аналітики вважають, що Збройні сили України нарощуватимуть темпи контрнаступу у Луганській області.

Раніше голова місцевої ОВА говорив, що з приходом морозів у Луганській області «можливі добрі новини від ЗСУ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: