З України до Африки вирушило друге судно з 30 тис. тонн гуманітарної пшениці

Читать на русском
У неділю, 4 грудня, з України до Африки вирушило друге судно із 30 тисячами тонн гуманітарного вантажу пшениці.
Міністерство інфраструктури України

У неділю, 4 грудня, з України до Африки вирушило друге судно із 30 тисячами тонн гуманітарного вантажу пшениці.

Про це повідомляє у Facebook Міністерство інфраструктури України.

«BC CALLISTO – це друге судно в рамках програми, яку розпочав президент України Володимир Зеленський у партнерстві зі Всесвітньою продовольчою програмою (ЗПС) ООН», – йдеться в повідомленні.

Рф викрала з України пшениці щонайменше на мільярд доларів – BloombergЗагарбники зібрали на тимчасово окупованих територіях Україні майже 6 мільйонів тонн пшениці, а також близько 88 відсотків озимих культур.

Відомо, що перше судно NORD VIND вчора, 3 грудня, прибуло до порту Джібуті. З нього 25 тисяч тонн гуманітарної пшениці буде доставлено жителям Ефіопії. Наразі у порту Чорноморська завантажуються ще два балкери NEVA та RUBYMAR, які доставлять 55 тисяч тонн гуманітарної пшениці для Сомалі та Судану.

За два дні порти Великої Одеси відправили 9 суден із 336 тисяч тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. Відтак з початку реалізації «зернової ініціативи» світ отримав 13 млн тонн українського продовольства.

Нагадаємо, США надали 20 млн доларів на підтримку ініціативи Grain from Ukraine, спрямованої на подолання зернової кризи в країнах Африки та Азії.

Також повідомляли, що Польща внесе 20 мільйонів євро до цієї ініціативи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: