Заступнику голови держдуми рф Бабакову оголосили про підозру – ДБР

Читать на русском
Держбюро розслідувань повідомило про підозру заступнику голови державної думи росії Олександру Бабакову.

Держбюро розслідувань повідомило про підозру заступнику голови державної думи росії Олександру Бабакову, який проголосував за анексію рф тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомляється на сайті ДБР у середу, 30 листопада.

У СБУ озвучили подробиці обшуків у компанії VS Energy, пов'язаної з російськими олігархамиПравоохоронці провели обшуки у рамках розслідування діяльності групи компаній VS Energy, кінцевими власниками якої є російські олігархи.

Як зазначається, Бабаков і раніше підтримував у голосуваннях всі злочинні рішення, пов'язані з воєнними діями проти України та порушенням територіальної цілісності нашої держави.

«Результатом умисних дій російського депутата є численні людські жертви серед українських військовослужбовців та мирного населення, пошкодження і знищення об’єктів цивільної, критичної та військової інфраструктури в Україні», – заявили у ДБР.

Бабаков повідомлено про підозру за статтею про посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч.3 ст.110 КК України).

Йому загрожує позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією або без майна.

Також ДБР вивчає матеріали щодо повідомлення про підозру іншим депутатам рф, які ухвалюють рішення країни-агресора проти України.

Крім того, слідчі Бюро досліджують питання можливої причетності заступника голови держдуми до діяльності групи компаній VS Energy, яка володіє об’єктами критичної інфраструктури на території України.

Нагадаємо, у листопаді СБУ провела обшук у компанії російських олігархів VS Energy. Вона займає 10% енергетичного ринку України та володіє пакетами акцій 5 обленерго.

На думку слідства, VS Energy пов'язана з російською злочинною організацією «Лужники» на чолі з колишнім президентом ФК «ЦСКА» Євгеном Гінером, заступником голови Держдуми росії Олександром Бабаковим та «злодієм у законі» Михайлом Воєводіним. Проти вказаних осіб РНБО запровадила санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: