САП у грудні скерує до суду справу голови Рахункової палати Пацкана

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива, яким пришвидшується процедура скерування до суду обвинувального акту.
Валерій Пацкан

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 12 грудня скерує до суду обвинувальний акт стосовно голови Рахункової палати Валерія Пацкана. Його підозрюють у незаконному отриманні компенсації на оренду житла в Києві, коли він був народним депутатом.

Рішенням від 28 листопада Вищий антикорупційний суд обмежив сторону захисту в процедурі ознайомлення з матеріалами слідства, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, до яких надано доступ, - задовольнити частково. Встановити для сторони захисту (підозрюваному (Валерію Пацкану – ред.) та його захисникам) строк для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, до яких надано доступ у кримінальному провадженні за №52022000000000344 від 27 жовтня 2022 року до 12 грудня 2022 року включно, після спливу якого вони будуть вважатися такими, що реалізували своє право на доступ до матеріалів», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Рахункової палати Валерію Пацкану. За версією слідства, на той час нардеп з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. грн. Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою, що завдало істотної шкоди). Голові Рахункової палати загрожує до трьох років позбавлення волі. 8 листопада 2022 року НАБУ завершило розслідування цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: