Генпрокурор порушив провадження стосовно нардепки СН Аллахвердієвої

Читать на русском
Керівник Офісу генпрокурора виконав ухвалу антикорупційного суду, якою його зобов'язали внести відомості до ЄРДР стосовно члена парламенту.
Ірина Аллахвердієва

Генеральний прокурор Андрій Костін порушив кримінальне провадження за фактом імовірного незаконного збагачення народною депутаткою від фракції «Слуги народу» Іриною Аллахвердієвою.

Про це повідомляє Центр протидії корупціїю

«Генпрокурор Костін нарешті повідомив, що відкрив справу по народній депутатці від «Слуги народу» Аллахвердієвій. Сталося це лише після того, як ми в ЦПК спочатку отримали відмову про відкриття справи, а потім все ж таки через ВАКС зобов'язали генпрокурора зареєструвати провадження. Тепер цей кейс розслідуватимуть НАБУ і САП», – зазначають в організації.

Згідно відповіді генерального прокурора на адресу ЦПК, кримінальне провадження порушили 18 листопада за попередньою кваліфікацією за статтею 368-5 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

Нагадаємо, ЦПК подав до генерального прокурора Андрія Костіна заяву про ймовірне вчинення злочину нардепкою Іриною Аллахвердієвою. Як ішлося в заяві, депутатка отримала в подарунок 14,4 млн грн. До цього їй подарували ще 5,3 млн грн та швейцарський годинник за 310 тис. грн, інкрустований 11 білими діамантами. Дарувальником нібито виступив її батько перед своєю смертю, який, за даними ЦПК, не мав таких статків.

Однак генпрокурор провадження не порушив протягом 24 годин з момент надходження до нього заяви. Тому ЦПК оскаржив бездіяльність Костіна у Вищому антикорупційному суді. ВАКС скаргу задовольнив і зобов'язав генпрокурора порушити кримінальне провадження за цією заявою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: