Росіяни вивезли півтисячі колаборантів з Херсонської та Запорізької областей

Читать на русском
Окупанти вивезли з тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей півтисячі колаборантів разом їхніми родинами.
Getty Images

Окупанти вивезли з тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей півтисячі колаборантів разом їхніми родинами.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Окупанти вивезли до Криму близько 500 зрадників з тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей. Йдеться не лише про колаборантів, а й членів їх сімей», – йдеться в повідомленні.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Зрадників розселили у двох пансіонатах у Севастополі. Більшість з них переховується на півострові від кримінальної відповідальності.

У Центрі також додали, що раніше окупанти вивезли з Залізного Порту, що на Херсонщині, родини російських працівників, яких завезли в регіон через відмову місцевих співпрацювати з ворогом. Близько 50 росіян були розквартировані в пансіонатах, захоплених росіянами на початку окупації населеного пункту. Проте гастролерів було вивезено до Скадовська.

Нагадаємо, російські військові не можуть втримати окуповані території, тому ФСБ створила спеціальні групи з пошуку членів українського підпілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: