Окупанти посилюють адміністративно-поліцейський режим на Херсонщині – зведення Генштабу

Читать на русском
У Генштабі повідомили, що росіяни ведуть наступ на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. Відбито атаки в районі 10 населених пунктів.
Фото: Sputnik/imago images

На тимчасово зайнятій території Херсонської області окупанти посилюють адміністративно-поліцейський режим. У зв'язку з цим заплановано заміну окремих підрозділів російської армії на підрозділи росгвардії.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

У цей же час на окупованій території Луганської області росіяни проводять «націоналізацію» майна агропромислових підприємств: зокрема, у населеному пункті Білокуракине вивозять урожай та техніку з місцевих агрофірм.

Щодо ситуації на фронті: за добу українські військові відбили атаки в районах населених пунктів Новоселівське, Білогорівка Луганської області та Серебрянка, Верхньокам’янське, Білогорівка, Яковлівка, Первомайське, Опитне, Невельське, Красногорівка Донецької області.

Росіяни завдали 9 ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснили понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

97% російських цілей – цивільні: Резніков оприлюднив статистику ракетних ударів рфРосія за дев'ять місяців завдала по Україні понад 16 тисяч ракетних ударів, повідомив Олексій Резніков. Міністр наголосив, що 97 відсотків цілей – цивільні.

На Волинському та Поліському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському, Слобожанському та Новопавлівському напрямках зафіксовано обстріли населених пунктів.

На Куп'янському напрямі противник тримає оборону раніше зайнятих рубежів.

На Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямах російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій.

На Запорізькому напрямку окупанти ведуть оборонні дії, на Криворізькому та Херсонському напрямках – позиційну оборону.

«Противник продовжує зазнавати втрат. Підтверджено ураження району розташування одного з підрозділів російських окупаційних військ в місті Сватове Луганської області. За попередньою інформацією, втрати ворога складають до 20 військовослужбовців загиблими та понад 30 – пораненими», – повідомили в Генштабі.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника. За добу збиті ворожі літаки Су-25 та Су-24.

Нагадаємо, Олексій Арестович прогнозує, що Україна вже за півроку може повернути анексований Крим, бо окупантам буде складно тримати оборону на півострові.

Військові експерти вважають, що повернення Криму Україною буде «довгим, важким та дуже кривавим».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: