ВАКС закрив справу депутата Запорізької облради, головлікаря Шишки

Читать на русском
Антикорупційний суд не зміг вчасно розглянути кримінальне провадження стосовно головного лікаря однієї з лікарень у Запоріжжі.
Ігор Шишкафото: 0619.com.ua

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням депутата Запорізької обласної ради, головного лікаря Запорізької обласної клінічної лікарні Ігоря Шишки в організації зловживань на 13 млн грн.

Таке рішення 23 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, головлікаря ЗОКЛ Шишку, колишнього начальника відділу матеріально-технічного забезпечення лікарні Неонілу Добрицю і ексдиректора ТОВ «Торгово-фінансова компанія «ЛАЗ» Олександра Строганова обвинувачували у зловживаннях на 13 млн грн. За версією сторони обвинувачення, Шишка за пособництва Строганова та за участі Добриці організував проведення в порушення визначеної законом процедури закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги типу «А» за рахунок субвенції з державного бюджету в одного учасника, за результатами якої 23 жовтня 2012 року між ЗОКЛ і ТОВ «ТФК «ЛАЗ» укладено договір. Згідно цього договору, лікарнею було придбано 26 автомобілів, комплектація та технічні параметри яких не відповідають вимогам стандартів України, і експлуатація (використання) за прямим призначенням яких неможлива.

Їм інкримінували зловживання службовим становищем (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України), що є тяжким злочином. Строк давності для притягнення до відповідальності за цей злочин складає 10 років з моменту вчинення. Таким чином 23 жовтня 2022 року у справ спливли строки давності і захисники обвинувачених попросили закрити справу.

«Клопотання адвокатів про звільнення від кримінальної відповідальності та закриття провадження - задовольнити. (Ігоря Шишку – ред.), звільнити від кримінальної відповідальності на підставі ст. 49 КК України, у зв'язку закінченням строків давності. (Олександра Строганова – ред.) звільнити від кримінальної відповідальності на підставі ст. 49 КК України, у зв'язку закінченням строків давності. (Неонілу Добрицю – ред.) звільнити від кримінальної відповідальності на підставі ст. 49 КК України, у зв'язку закінченням строків давності. Кримінальне провадження закрити на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України. Цивільний позов Департамента охорони здоров'я Запорізької обласної державної адміністрації до (Шишки, Строганова та Добриці – ред.) про стягнення збитків в сумі 13 млн грн - залишити без розгляду», – йдеться в постанові.

Рішення ухвалила колегія суддів у складі головуючого Олега Коліуша, суддів Віталія Дубаса та Олега Ткаченка. Ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати ВАКС протягом семи днів з дня її оголошення.

Нагадаємо, НАБУ розслідує ще одну справу щодо державної закупівлі Запорізької обллікарні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: