САП скерувала до суду справу головлікаря Запорізької обласної лікарні

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи направили в суд чергову справу, на цей раз з приводу покупки машин швидкої допомоги.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно головного лікаря Запорізької обласної клінічної лікарні Ігоря Шишки, колишнього начальника відділу матеріально-технічного забезпечення лікарні Неоніли Добриці і екс-директора ТОВ «Торгово-фінансова компанія «ЛАЗ» Олександра Строганова.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в САП.

«САП 6 березня за результатами досудового розслідування детективами НАБУ до Комунарського районного суду міста Запоріжжя скеровано для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно головного лікаря ЗОКЛ, колишнього начальника відділу матеріально-технічного забезпечення лікарні та колишнього директора ТОВ «ТФК «ЛАЗ» за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем, скоєним за попередньою змовою групою осіб, та службовому підробленні тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України», – зазначають у прокуратурі.

Детективи НАБУ встановили, що Шишкою за пособництва Строганова та за участі секретаря комітету з конкурсних торгів лікарні організовано проведення в порушення визначеної законом процедури закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги типу «А» за рахунок субвенції з державного бюджету в одного учасника, за результатами якої 23 жовтня 2012 року між ЗОКЛ і ТОВ «ТФК «ЛАЗ» укладено договір. Згідно цього договору, лікарнею було придбано 26 автомобілів, комплектація та технічні параметри яких не відповідають вимогам стандартів України, і експлуатація (використання) за прямим призначенням яких не можлива, що завдало збитків на суму 13 млн. грн.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування у справі головного лікаря ЗОКЛ.

Раніше Шишці обмежили терміни ознайомлення з матеріалами справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: