На кордоні з Молдовою не працюють шість пунктів пропуску: названо причину

Читать на русском
На кордоні з Молдовою призупинили роботу шість пунктів пропуску через відсутність електроенергії та технічні збої з боку України.

На кордоні з Молдовою призупинили роботу шість пунктів пропуску через відсутність електроенергії та технічних збоїв у базі даних митниці України.

Про це повідомляє видання Newsmaker із посиланням на прикордонну поліцію Молдови.

Сьогоднішня атака росії може вплинути не лише на енергосистему України, а й сусідів – ГалущенкоЗа словами міністра, сьогодні був наймасовіший обстріл енергосистеми України з початку повномасштабної війни.

Так, призупинено роботу пунктів пропуску Вулканешти-Виноградівка, Мирне-Тютуни, Басарабка-Августово, Чадир-Лунга-Нові Траяни, Окниця-Сокиряне та Сейц-Лісне.

Причина відключення – відсутність електрики на українській стороні та технічні неполадки у базі митного органу України.

Як відомо, днями, 24 листопада, не працювали три пункти пропуску на кордоні з Румунією та Угорщиною в Закарпатській області через відсутність енергопостачання.

Нагадаємо, 15 листопада рф влаштувала наймасовіший обстріл енергосистеми України з початку повномасштабної війни. У той же день у Молдові почалися перебої з електроенергією: через обстріл росії автоматично відключилася одна з ліній електропередачі, що забезпечує надходження електрики з Румунії.

Внаслідок ударів по всій Україні і сьогодні змушені застосовувати аварійні графіки відключення електрики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: