Святкувань не буде, але поставлять символічні ялинки: Кличко розповів про підготовку до Нового року

Читать на русском
Новий рік та Різдво навіть війна не скасовує, сказав Кличко. З його слів, у місті не буде святкувань, але поставлять символічні ялинки – заплатить бізнес.
kiev.klichko.org

У Києві як таких масштабних святкувань Нового року не буде, але будуть символічні ялинки за небюджетні кошти.

Про це мер Віталій Кличко розповів в інтерв'ю ВВС.

Він нагадав, що в умовах воєнного стану заборонені масові зібрання, але Новий рік та Різдво «навіть війна не скасовує». За словами Кличка, великих святкувань не буде, але святковий настрій, зокрема й для дітей, потрібний.

Які подарунки хочуть отримати українці на Новий рік – соцопитуванняСеред найбажаніших подарунків, які громадяни України хочуть отримати на Новий 2022 рік, на перше місце вийшла романтична подорож.

«Як таких святкувань не буде, але символічні ялинки за небюджетні кошти будуть. Бізнес висловив бажання поставити ялинки в ключових районах нашого міста, і ми пішли назустріч, враховуючи те, що ми боремося і за те, щоб був гарний настрій у дітей. Хлопці на передовій роблять все, щоб країна жила. Для того, щоб були маленькі позитивні емоції, попри складну ситуацію», – сказав він.

На запитання, чи буде на Софійській площі головна ялинка, Кличко відповів: «Якщо можна її так назвати – «головною»… Але ми зараз не робитимемо, як раніше – «найвища» та «найкрасивіша». Символічна ялинка обов'язково буде. Я звертаюсь до кожного: святкувати ці свята треба в сімейному колі, вдома. Проте ялинки будуть знаходить в ключових місцях в районах нашого міста і на Софійській площі».

Нагадаємо, раніше Кличко вже казав, що у Києві можуть встановити новорічну ялинку. Це викликало суперечливу реакцію суспільства: на сайті Київради (і навіть на сайті президента) з'явилася петиція з проханням відмовитися від ялинки цього року, а зекономлені кошти витратити на допомогу армії чи переселенцям.

У Київраді відповіли, що остаточне рішення щодо ялинки прийматимуть після консультації з військовими. Але місто однозначно відмовиться від організації святкового ярмарку та концертів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: