Кличко розповів про плани святкування Нового року в Києві

Читать на русском
На новорічні свята в Києві, можливо, й встановлять головну ялинку країни, але традиційних масових святкувань точно не буде.

На новорічні свята в Києві, можливо, й встановлять головну ялинку країни, але традиційних масових святкувань точно не буде.

Про це розповів міський голова столиці Віталій Кличко в ефірі телемарафону.

Кличко повідомив, як довго можуть тривати відключення світла у КиєвіПеребої з електроенергією та вимушені відключення у Києві планується усунути за два-три тижні.

«По-перше, ми відштовхуємось від безпеки. І це питання ключове... Новий рік та Різдво скасовувати ніхто не буде... Я переконаний, що кожен зможе відсвяткувати у своїй родині... Але таких масових святкувань 100% не буде. Щодо новорічної ялинки, то ми зараз розглядаємо це питання, відштовхуючись насамперед від безпеки», — зазначив він.

Кличко додав, що влада схиляється до того, аби традиційна ялинка в центрі міста все ж таки була. Мер уточнив, що деталі міська влада зможе озвучити вже ближче до новорічних свят.

«Але можу сказати, що й новорічну ялинку розглядаємо... Атмосфера нового року має бути... Тому ми зараз розглядаємо в обмеженому форматі святкування Нового року та різдвяних свят, але не хочемо їх скасовувати...», - сказав міський голова.

Також Кличко розповів, чи можливо, аби столиця залишилася без води, електрики та зв'язку. За його словами, такий варіант не виключають. У Києві вже підготували великий запас палива, генераторів, їжі та питної води. Окрім того, обладнали пункти обігріву. Також очікується, що медичні установи продовжуватимуть працювати.

Раніше мер повідомив про те, що киян, у разі потреби, обігріватимуть тепловими гарматами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: