До держбюджету України надійшло 60 млн пільгової позики від Світового банку

Читать на русском
До держбюджету України в вівторок, 22 листопада, надійшло 60 млн доларів фінансування від Світового банку.

До держбюджету України в вівторок, 22 листопада, надійшло 60 млн доларів фінансування від Світового банку.

Про це йдеться у заяві міністра фінансів України Сергія Марченка.

Скільки буде коштувати повоєнне відновлення України: перші оцінкиУкраїну після перемоги чекає довгий шлях післявоєнного відновлення. Перші оцінки вартості відбудови країни – на інфографіці.

«Із цих коштів 50 млн. доларів надано на пільгових умовах від Міжнародної асоціації розвитку, а решта - 10 млн. доларів як гарантії від Латвії», - йдеться в повідомленні.

Марченко подякував Латвії та команді Світового банку за підтримку фінансової стабільності України. За його словами, залучені кошти дозволять Україні посилити фінансування для працівників бюджетної сфери, а також й надалі забезпечуватиме стійке державне управління в Україні.

Міністр зазначив, що кошти будуть спрямовані на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, як на національному, так і на регіональному рівнях.

14 жовтня Марченка було обрано головою Ради керуючих Світового Банку та МВФ.

Раніше стало відомо про те, що Світовий банк надасть Україні 529,9 млн. дол. США додаткового фінансування для термінових потреб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: