Війська рф наступають на двох напрямках, ЗСУ завдають втрат окупантам – Генштаб

Читать на русском
Ворожі війська намагаються наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямах. ЗСУ продовжують завдавати втрат росіянам.

Ворожі війська намагаються наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямах. ЗСУ продовжують завдавати втрат росіянам.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ увечері в середу, 23 листопада.

Протягом цієї доби окупанти завдали масованого удару по об'єктах енергетичної інфраструктури. Згідно з попередньою інформацією, проти України ворог застосував до 65 крилатих ракет Х-101, 51 з яких було збито.

«Ударів зазнали житлові будинки та ТЕЦ, ТЕС та електропідстанції у місті Києві, Київській, Вінницькій, Львівській та Запорізькій областях. Інформація уточнюється», – додає Генштаб.

Також цієї ночі росіяни завдали двох ракетних ударів по Запорізькій області та 5 обстрілів із РСЗВ за позиціями наших воїнів.

Ситуація на напрямках наступна:

  • на Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено;
  • на Сіверському напрямку ворог обстріляв із реактивних систем залпового вогню район населеного пункту Кустине Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку у прикордонних районах Білгородської області противник продовжує утримувати підрозділи своїх військ щодо демонстраційних дій. Періодично веде обстріл позицій наших військ, а також населених пунктів Харківської області поблизу державного кордону України;
  • на Куп'янському та Лиманському напрямках ворог обороняється. Здійснює обстріл з танків, мінометів та ствольної артилерії, зокрема, в районах населених пунктів Кислівка, Крохмальне та Берестове Харківської області та Макіївка та Білогорівка на Луганщині;
  • на Бахмутському та Авдіївському напрямах супротивник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії об'єктів у районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут, Клещеївка, Зеленопілля, Авдіївка, Водяне, Первомайське та Невельське;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється. Від артилерійського вогню ворога постраждали райони близько 10 населених пунктів;
  • на Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти ведуть позиційну оборону.

Задіяли ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Мар'ївка Дніпропетровської області та Херсон, Токарівка, Антонівка та Дніпровське у Херсонській області.

Ворог, як зазначає Генштаб, продовжує зазнавати втрат. До лікарняних закладів Горлівки протягом останніх днів було доставлено більш ніж 30 важкопоранених окупантів.

Тим часом, на території Луганської області росіяни продовжують примусове переселення патріотично налаштованих українців.

«Так, під приводом контрдиверсійних дій, протягом минулого тижня із населених пунктів Денежникове та Штормове Луганської області вивезено близько 20 місцевих фермерів», - додає пресслужба.

«Підтверджено ураження Силами оборони живої сили та військової техніки супротивника за попередні дні. Так, у Луганській області вражено склад боєприпасів, близько 50 окупантів знищено та до 50 – поранено. У Запорізькій області втрати ворога склали до 15 людей убитими та до 20 – пораненими», - пише пресслужба.

Зазначимо, російські ракетні удари пошкодили майже всі ТЕС та ГЕС в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: