У Маріуполі загарбники масово зносять житлові будинки – радник мера

Читать на русском
Гауляйтери Донецької області обіцяють під час прискорення так званої відбудови Маріуполя за два роки здати в експлуатацію понад 11 000 квартир.
фото: Фокус

У Маріуполі загарбники почали масовий демонтаж житлових будинків, вже знищено понад 50 тисяч квартир.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Чергові будинки по Бахчиванджи та Будівельників перетворено на будівельне сміття. Та сама історія з вул. Меотиди та Ломізова, що впритул до Азовсталі. Загалом станом на сьогодні окупанти вже знищили шляхом демонтажу (без бойових дій) понад 50 тисяч квартир маріупольців», - написав Андрющенко.

Генерал США спрогнозував, коли ЗСУ звільнять Мелітополь і МаріупольБен Ходжес заявив, що вже на початку 2023 року ЗСУ деокупують Маріуполь та Мелітополь. Після цього розпочнеться визволення Криму.

Згідно з його словами, натомість гауляйтери Донецької області обіцяють під час прискорення «відбудови Маріуполя» за два роки здати в експлуатацію 11 802 квартири. Тобто, лише 23%, або 1/5 від знищеного.

При цьому, радник міського голови наголосив, що у Маріуполі потребують негайного переселення не менш ніж 40 тисяч людей. Через системний демонтаж окупантами житла вони просто опиняються на вулиці.

Як зазначається, в місті вже налічується 28 тис. цивільних окупантів, які мають десь жити. До кінця 2023 року їх кілкьість, за планами росіян, має збільшитись до 50-60 тисяч (без сімей), а загалом – до 100-120 тис. разом з родинами. Посадовець вважає, що для них і будуватимуть житло загарбники.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому російськими військами Маріуполі відсутнє опалення у школах, дитсадках та медичних закладах.

Раніше ми повідомляли, що маріупольців, незадоволених діями окупаційної «влади», яка не збирається забезпечувати житлом місцевих мешканців, переслідуватимуть силовики.

Також стало відомо, що у Маріуполі щодня вмирають близько 150 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: