У ДСНС повідомили, яка площа територій в Україні є наразі мінно небезпечною

Читать на русском
В Україні залишається потенційно небезпечними щодо вибухонебезпечних предметів майже третина території.

Станом на понеділок, 21 листопада, в Україні залишається потенційно небезпечними щодо вибухонебезпечних предметів десь 175 тисяч квадратних кілометрів територій.

Про це прес-служба ДСНС повідомляє у Телеграмі.

«В Україні залишається близько 175 тис. кв. км потенційно небезпечних територій, що становить 30% від загальної площі держави», - уточнюється у повідомленні.

При цьому, у прес-службі рятувальників оприлюднили відео, яке було зроблено піротехніками ДСНС під час проведення розвідки на Харківщині, щодо замінованості тих територій.

«Ось чому зараз небезпечно виходити в поля та ліси на деокупованих територіях… Тисячі протипіхотних та протитанкових мін залишив по собі ворог. Гине все живе! Будь ласка, будьте обережні», - зазначають фахівці ДСНС.

Загалом, як раніше повідомив голова ДСНС Сергій Крук, в Україні заміновано щонайменше 30% території.

Нагадаємо, що окупанти замінували майже всі кабінети у будівлі СБУ в Херсоні.

Напередодні стало відомо, що на Харківщині окупанти під час відступу замінували дитячі ліжка у дитскадках. Також небезпечним все ще є приватний сектор.

У Салтівському районі Харкова 11 листопада вдень на вибуховому пристрої підірвалися двоє дітей. Пізніше їхній стан був середнім. 12 листопада вони перебували у харківській лікарні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: