У РНБО спрогнозували, скільки ще масованих ударів по Україні може завдати рф

Читать на русском
У росіян все ще залишається дуже багато ракет С-300, але з запасами високоточних - все не так добре.
Shutterstock

Російські окупаційні війська можуть здійснити ще кілька таких масованих обстрілів України, як 15 листопада.

Про це секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив в ефірі «Свобода Live».

«Той напад, який був 15 листопада, був одним з найпотужніших. Якщо йдеться про такий обстріл, який був 15 числа, то це максимум три-чотири рази вони можуть ще зробити такі обстріли», - зазначив він.

Зеленський розповів, скільки ракет росія випустила по УкраїніПрезидент Володимир Зеленський розповів, що росія випустила по Україні понад 4 700 ракет. Внаслідок цього загинули тисячі людей.

При цьому, секретар РНБО також додав, що у росіян все ще залишається дуже багато ракет С-300, але з запасами високоточних - все не так добре.

«Є розуміння, скільки залишилося - певних ракет залишилося менше 10%, є ракети, яких залишилося 18%, є ракети, яких, на жаль, страшенно багато на території рф - це ракети С-300. Їх занадто багато. Ними зараз і жбурляють в Запоріжжя , Херсон, Харківську область. У них їх багато. Що стосується високоточних ракет - ми чітко усвідомлюємо, скільки вони на сьогоднішній день їх мають. Якби все було добре, вони б точно не зверталися до іншої країни для того, щоб їм допомагали ракетами», - наголосив Данілов.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони України Олексій Резніков показав, скільки ракет залишилося у російської армії після дев'яти місяців війни в Україні.

Лише 15 листопада росія вдарила по всій території України 96 крилатими ракетами повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, «Калібр»), керованими авіаційними ракетами Х-59, а також ударними дронами Shahed-136/131, «Оріон», «Орлан-10». ППО збила 77 ракет і 12 дронів.

Також стало відомо, що російські ракетні удари пошкодили майже всі ТЕС та ГЕС в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: