У Херсоні виявлено чотири катівні: подробиці

Читать на русском
У приміщеннях вилучили частини гумових палиць, дерев'яну биту, апарат, яким окупанти катували мирних жителів струмом, лампу розжарювання та кулі зі стін.

Прокурори зафіксували нові військові злочини російської армії у Херсоні. У звільненому від окупантів місті встановлено місця катівень у чотирьох будівлях.

Про це повідомив Офіс генпрокурора України у Telegram у понеділок, 21 листопада.

На Херсонщині виявили тіла понад 60 людей, які були закатовані окупантамиНа Херсонщині виявили 11 місць, де загарбники незаконно утримували громадян та тіла 63 закатованих людей.

«За даними слідства, під час окупації Херсона російські військові і представники спецслужб рф у захоплених будівлях Херсонського ізолятора тимчасового тримання, слідчому ізоляторі та в одному з райвідділів поліції облаштували псевдоправоохоронні органи», – йдеться у повідомленні.

З місця обшуку також вилучено частини гумових палиць, дерев'яну биту, апарат, яким окупанти катували мирних жителів струмом, лампу розжарювання та кулі зі стін.

«Під час проведення слідчих дій з потерпілим у підвалі однієї з офісних будівель, де окупанти також влаштували катівню, правоохоронці виявили частину металопластикової труби, кайданки та інші речі», – зазначає Офіс прокурора.

Триває досудове розслідування у межах кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни – ч. 1 ст. 438 ККУ.

Нагадаємо, Генпрокурор повідомив, скільки загиблих виявили на деокупованих територіях України.

На Херсонщині виявили тіла понад 60 осіб, замучених окупантами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: