На Херсонщині знайшли вже три місця, де могли бути катівні окупантів

Читать на русском
На Херсонщині на звільнених територіях встановлено три місця, де російські окупанти могли влаштувати катівні.

На Херсонщині на звільнених територіях встановлено три місця, де російські окупанти могли влаштувати тортури для мирних жителів.

Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко в ефірі телемарафону у вівторок, 15 листопада.

Операція щодо звільнення Херсона розпочалася з вересня – ЗалужнийОперація українських військових зі звільнення Херсона тривала із вересня цього року. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у Telegram.

«На сьогодні ми говоримо про три місця, де, можливо, були катівні. На даний момент відбувається розмінування, після цього розпочнуться слідчі дії у цих місцях, де у нас є не лише докази, а свідчення місцевих громадян, що там, можливо, катували та утримували наших людей», – розповів він.

Крім того, Клименко повідомив, що поліція задокументувала понад 400 фактів військових злочинів, які вчинили окупанти на Херсонщині.

«На даний момент задокументовано 414 воєнних злочинів, скоєних окупантами, і ми продовжуємо їх документувати», – сказав він.

Клименко наголосив, що Нацполіція, Нацгвардія та СБУ працюють над викриттям колаборантів та диверсійно-розвідувальних груп.

Нагадаємо, 14 листопада у звільненому від російських окупантів Херсоні офіційно підняли український прапор. На церемонії був присутній президент України Володимир Зеленський.

ЗСУ деокупували Херсон 11 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: