Маляр назвала мету військ рф після втрати Херсона

Читать на русском
Після здачі Херсона війська рф намагаються підняти бойовий дух та концентрують свої сили на сході. Їхньою метою є вихід на кордони Донецької області.

Після здачі Херсона війська рф намагаються підняти бойовий дух та концентрують свої сили на сході. Їхньою метою є вихід на кордони Донецької області.

Про це повідомила замміністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

На Херсонщині виявили тіла понад 60 людей, які були закатовані окупантамиНа Херсонщині виявили 11 місць, де загарбники незаконно утримували громадян та тіла 63 закатованих людей.

«Після того, як звільнили Херсон, а це досить деморалізуючий факт для них, вони шукають місце застосування сили, щоб були хоча б тактичні новини для них, щоб підняти бойовий дух. Вони концентрують свої зусилля на сході, а найгарячіша точка – це Донецька область», - розповіла Маляр.

За її словами, зараз кількість атак окупантів на сході зменшилася через погоду, але постійні обстріли тривають. Щодня окупанти здійснюють майже 400 обстрілів.

«Російська армія не залишає своєї мети вийти на кордони Донецької області, але ЗСУ дуже потужно відбивають усі атаки. Ціна того, що ворог не просувається надто висока», - додала заступник міністра оборони.

Зазначимо, прокурори зафіксували нові воєнні злочини російської армії у Херсоні. У звільненому від окупантів місті встановлено місця катівень у чотирьох будинках.

Раніше Київ передав Херсону техніку, продовольчі набори, будівельні матеріали та інструменти. Пізніше столиця готується надати грошову підтримку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: