Андрій Шевченко відмовився від членства в НОК

Читать на русском
Колишній тренер збірної України Андрій Шевченко повідомив, що не увійде до складу Національного олімпійського комітету, куди був обраний за підсумками виборів.

Колишній тренер збірної України Андрій Шевченко повідомив, що не увійде до складу Національного олімпійського комітету, куди був обраний за підсумками виборів.

Інтерв'ю міністра спорту Вадима Гутцайта: «Вступаємо у боротьбу за проведення Олімпійських ігор в Україні»Голова Мінспорту Вадим Гутцайт в інтерв'ю Слово і діло розповів про підготовку до Олімпіади в Пекіні, про боротьбу за проведення Ігор у 2030 році та реформу Шкіл вищої спортивної майстерності.

«У найважчий час в історії моєї країни я гордий бути поруч з Україною і допомагати всім, чим можу, задля нашої перемоги. Я вважаю почесною роботу в Національному олімпійському комітеті, розумію важливість його розвитку. Водночас я не можу залишитися в складі НОК за такого складу. Ми платимо за свою свободу безмежно високу ціну життями найкращих з українців. Мусимо бути гідними їх», — написав Шевченко в Facebook.

17 листопада у Національному олімпійському комітеті України вперше за 17 років змінився керівник — ним став міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. До того Національним олімпійським комітетом керував Сергій Бубка.

До складу членів НОК в той самий день обрали також Андрія Шевченка, боксера Олександра Усика, депутата від забороненої ОПЗЖ Григорія Суркіса, спортсменок Марину Бех-Романчук і Лілію Подкопаєву, а також нардепа від ОПЗЖ Нестора Шуфрича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: