Гутцайт висловився, чи доречно давати спортсменам звання Героя України

Читать на русском
Спортсмен прославляє  всю країну на світовій арені, чому б йому не дати звання Героя України, вважає голова Мінспорту Гутцайт.
Слово і діло

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт вважає, що спортсменам доречно надавати звання Героя України.

Про це він заявив в інтерв'ю «Слово і діло».

«Ви знаєте, спортсмен же славить усю країну на світовій арені. Зрозуміло, що якщо спортсмен – чемпіон світу, чемпіон Європи – так. Але якщо це спортсмен такий, як Яна Клочкова, чотириразова олімпійська чемпіонка, чотири рази на честь її здіймався прапор, то чому ні? Чому вона не має бути Героєм України?» – сказав міністр.

Скільки спортсменів отримали звання Героя УкраїниЗвання Героя України за всю історію незалежності країни отримали 8 спортсменів. Востаннє нагорода вручалася 12 років тому паралімпійській чемпіонці Олені Юрковській.

«Мені здається, що країна повинна знати своїх Героїв в обличчя. Я вважаю, що такі імениті спортсмени, які у світі прославляють свою країну – ми з вами назвали ці прізвища – гідні так називатися, чому ні?» – вважає Гутцайт.

Нагадаємо, Вадим Гутцайт також повідомив, що Україна боротиметься за проведення юнацьких Олімпійських ігор у 2028 році та зимових Олімпійських ігор у 2030 році.

Раніше президент Володимир Зеленський надав паралімпійцю Максиму Крипаку звання Героя України. Крипак став найтитулованішим спортсменом Паралімпіади-2020 – він виграв одразу сім медалей, із них – п'ять золоті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: