Вадим Гутцайт став новим президентом НОК України

Читать на русском
Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт здобув перемогу на виборах президента Національного Олімпійського комітету України та змінив на посаді Сергія Бубку.
Слово і діло

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт здобув перемогу на виборах президента Національного Олімпійського комітету України та змінив на посаді Сергія Бубку.

Згідно з результатами виборів, які відбулися на Асамблеї НОК України, Гутцайт отримав 123 із 147 голосів членів (83,67% голосів).

Друге місце на виборах посів борець-депутат Жан Беленюк, набравши 22 голоси.

Третій претендент на посаду голови олімпійського спорту України – директор директор УНІ спеціальної фізичної та бойової підготовки та реабілітації Ігор Малинський набрав лише 2 голоси, повідомляє АСЖУ.

Ще одна кандидатка на посаду президента НОК України – олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Білосюк – за тиждень до виборів зняла свою кандидатуру на користь Беленюка.

Інтерв'ю міністра спорту Вадима Гутцайта: «Вступаємо у боротьбу за проведення Олімпійських ігор в Україні»Голова Мінспорту Вадим Гутцайт в інтерв'ю Слово і діло розповів про підготовку до Олімпіади в Пекіні, про боротьбу за проведення Ігор у 2030 році та реформу Шкіл вищої спортивної майстерності.

Також на Генасамблеї НОК було обрано нових членів Національного олімпійського комітету на період 2022-2026 років. Туди увійшли Андрій Шевченко, Олександр Усик, Григорій Суркіс, Марина Бех-Романчук, Лілія Подкопаєва та інші.

Національним Олімпійським комітетом України останні 17 років керував Сергій Бубка.

Раніше Вадим Гутцайт з інтерв'ю «Слово і діло» повідомив, що Україна боротиметься за проведення юнацьких Олімпійських ігор 2028 року та зимових Олімпійських ігор 2030 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: