ВАКС визначив заставу голові Рахункової палати Пацкану

Читать на русском
Антикорупційний суд визначив максимальний розмір застави колишньому депутату, керівника Рахункової палати, підозрюваного у зловживаннях.
Валерій Пацкан

Вищий антикорупційний суд визначив 49 620 грн застави голові Рахункової палати Валерію Пацкану у справі про незаконне отримання 117 тисяч грн компенсації. Це максимальний розмір застави, який можна визначити за цією кваліфікацією.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«27 жовтня 2022 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурорами САП, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід народному депутату України VIII скликання, який наразі обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті, який обґрунтовано підозрюється у незаконному отриманні 117 тис. грн компенсації за винайм житла у столиці. Так, суд застосував до особи запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 49 620 гривень. Зауважимо, що це максимально можливий розмір застави для злочину, у якому підозрюється колишній народний депутат», – інформує прокуратура.

Також на Пацкана покладено низку процесуальних обов'язків, зокрема прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну місця свого проживання та місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками у справі. Строк дії ухвали в частині покладання на підозрюваного обов'язків – до 27 грудня 2022 року.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Рахункової палати Валерію Пацкану. За версією слідства, на той час нардеп з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. грн. Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою, що завдало істотної шкоди). Голові Рахункової палати загрожує до трьох років позбавлення волі.

Раніше до в'язниці засудили колишнього нардепа Руслана Сольвара. Його також звинувачують у незаконному одержанні компенсації з бюджету за оренду житла у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: