У командуванні ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні: понад 50 вогневих завдань по росіянах

Читать на русском
Наразі ситуація на Південнобузькому напрямку та у Таврійському операційному районі залишається напруженою, але підконтрольною Силам оборони.
Defense Express

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ упродовж дня здійснювали вогневий вплив по позиціях окупантів, районах зосередження живої сили, техніки та озброєння на лівому березі Херсонщини та в районі Кінбурнської коси (Миколаївська область).

Про це Оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що всього військові виконали понад 50 вогневих завдань. За результатами вогневого ураження знищено 17 російських окупантів, знищено та пошкоджено 15 одиниць автобронетехніки, дві самохідні артилерійські установки та розвідувальний безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10».

Залужний назвав напрямки фронту із найнапруженішими боямиЗСУ, незважаючи на запеклий опір окупаційних військ, продовжують наступальні дії на Харківському напрямку.

Окрім того, знищено два склади боєприпасів у Новій Каховці та Олешках. Решта втрат противника дорозвідуються.

«Упродовж 15 листопада Сили оборони України на півдні відбивали ракетні удари окупантів. Всього по територіальних громадах у зоні відповідальності ОК «Південь» скерували 23 крилаті ракети. Попри добру роботу нашої протиповітряної оборони окупанти влучили по об’єктах важливої інфраструктури Кіровоградської, Вінницької областей тощо», - йдеться у повідомленні.

Наразі ситуація на Південнобузькому напрямку та у Таврійському операційному районі залишається напруженою, але підконтрольною Силам оборони.

Підрозділи Сил оборони продовжують проводити стабілізаційні заходи та закріплюються на зайнятих позиціях. А окупанти продовжують фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра та ведуть активну оборону по усій лінії зіткнення, яка розмежована Дніпром.

Водночас, у Чорному морі поблизу узбережжя тимчасово окупованого Криму маневрують 14 кораблів та катерів, у тому числі чотири ракетоносії, споряджені двадцятьма крилатими ракетами типу «Калібр».

Нагадаємо, що росія випустила по Україні близько ста ракет. Під удар потрапили об'єкти критичної інфраструктури у Києві, Хмельницькому, Харкові, Львові, Рівному, Вінниці та інших містах.

Раніше Генштаб повідомив, що ЗСУ атакували ворога в районі Кремінної, війська рф відійшли вглиб міста.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: