Стало відомо, скільки ЗСУ знищили техніки окупантів на півдні за останню добу

Читать на русском
Українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали 50 вогневих завдань, зокрема по дислокації російських підрозділів в окупованих Олешках.
Ілюстративне фотоmil.in.ua

Протягом понеділка, 14 листопада, Збройні сили України на півдні знищили пускову установку «С-300», зенітно-ракетний комплекс «Тор-М2» та 3 одиниць авто-бронетехніки росіян. При цьому, окупанти завершують перегрупування військ на лівому березі Дніпра.

Про це повідомляє ОК «Південь» у Facebook.

Як зазначається, українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали 50 вогневих завдань, зокрема по дислокації російських підрозділів, місцях зосередження озброєння та техніки, складу з боєприпасами в окупованих Олешках Херсонської області.

«Там же підтверджено знищення пускової установки С-300, зенітно-ракетного комплекса «Тор-М2» та 3 одиниць авто-бронетехніки. Решта втрат ворога дорозвідується», - йдеться у повідомленні.

На аеродромах росії, Білорусі та Криму: у ЗСУ повідомили, скільки навколо України літаків та вертольотів рфРосія використовує всі аеродроми Білорусі для дислокації своїх літаків та гелікоптерів. Також задіяні майданчики у Криму.

Також повідомляється, що обстановка на півдні складна та напружена, але контроль та ініціатива належать ЗСУ.

У командуванні повідомили, що окупанти завершують перегрупування військ на лівому березі Дніпра та продовжують облаштовувати рубежі оборони та ведуть ракетно-артилерійський вогонь по українських позиціях і мирних населених пунктах.

Відомо, що ворог веде щільну повітряну розвідку - протягом бойового дня на різних напрямках зафіксовано до 40 дронів різної модифікації.

Серед дня 4 ударними дронами типу «Ланцет» було атаковано напрямки деокупованих населених пунктів в Бериславському районі. Понад 30 снарядів реактивних систем залпового вогню «Ураган» і «Град», а також важкої артилерії випущено протягом дня по Нікопольському району.

В населеному пункті Мирівської громади постраждало десять житлових будинків, п'ять господарських споруд, лінії газо- та електромережі.

В населених пунктах Марганецької громади пошкоджено три приватних будинки, господарчу споруду та приватне підприємство. Люди не постраждали.

З Кінбурнської коси ворог реактивними системами залпового вогню «Град» намагався атакувати Очаків. Удари по акваторії та пірсах. Без втрат.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, війська рф проводять наступальні дії в Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах. ЗСУ атакували 24 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Раніше головнокомандувач ЗСУ назвав напрямки фронту із найнапруженішими боями.

Також у Повітряних силах пояснили, чому росія припинила завдавати масованих ракетних ударів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: